Er blogging yt før jeg får begyndt?

Wired Magasine har en artikel om blogging i 2008 , som har sat en debat igang hos Hovedetpaabloggen. Kort fortalt handler artiklen om, at blogging som en amatør- aktivitet er blevet jordet af store, professionelle blogs, som måske har 30 ansatte journalister til at researche og skrive en lind strøm af artikler. Så kan man som menigmand efterhånden ikke kan få ordenlyd. “Luk din blog og brug din tid på Twitter og Facebook”.

Jeg er da ikke færdig med at prøve mulighederne med blogs af. Der er mange oplevelser til gode til mig, og jeg har rigtigt meget at lære. Selv om frontløberne, firstmoverne nu synes, der er for meget  ‘mainstream’, over blogs, og selv om de for et år siden lavede rituelle selvmord på deres Facebook-profil, så forsvinder de kvaliteter jeg kan se i blogs da ikke. Der er muligheder for læring og ’sharing’ som stadig holder og som jeg gerne vil prøve af.

Men det er indbygget i menneskehjernen, at det der gør en glad er uforudsigelighed og forandringer, så selvfølgelig kan det blive kedeligt at blogge. Man kan blive rigtig glad og lykkelig, hvis man vinder 55 mio i poker, i hvert fald et stykke tid, men det bliver også normaltilstand, og så skal der noget nyt til.

Det der holder i længden er en åben, generøs indstilling til verden, hvor man ikke kalkulerer med at få noget igen. Og det kan blogs bruges til længe endnu.

Man bliver også glad af at læse Tor Nørretranders’ bog. “Glæd dig”, som her er anmeldt i ‘Sygeplejersken’

/Jørgen

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *